Tahsilat Talep

AmonRa Wiki sitesinden
EKARAMAN (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 16:33, 16 Mayıs 2015 tarihli sürüm (Yeni Tahsilat Talebi)
(fark) ← Önceki hâli | En güncel hâli (fark) | Sonraki hâli → (fark)
Şuraya atla: kullan, ara

Tahsilat Talep

Yapılacak olan tahsilatların kayıtlarının listelendiği ve yeni bir talep işleminin yapıldığı kısımdır. Liste açıldığında ilk olarak onay süreci başlamamış olan talepler listelenir. Listenin standart filtre kısmının hemen üzerinden yer alan özel fitre seçenekleri ile liste içeriği değiştirilebilir.

Finanstalep tahtalep2.png

Pasif dahil: Tahsilat talebi red edilen yada kullanıcı tarafında manuel olarak pasife alınan kayıtları listeye dahil edebilirsiniz.

Onaydakiler Dahil: Yapılan tahsilat taleplerinin onay süreci başlamış ise listenin ilk açılışında görünmeyecektir. Şuan onay sürecinde işlemleri devam eden tahsilat kayıtlarını bu seçenek ile listeye dahil edebilirsiniz.

Listenin standart olarak sol tarafında gelen işlem butonları yardımı ile de yeni bir tahsilat talebinde buluna bilir ya da var olan talepler üzerinden değişiklik işlemlerini yapabilirsiniz.

Ekle: Yeni bir tahsilat talebi kaydı yapmak için kullanılır.

Değiştir: Daha önceden yapılmış olan tahsilat talepleri üzerinden herhangi bir değişiklik yapmak için bu buton yardımı ile talep fişine tekrar ulaşabilirsiniz. Hemen sağındaki taleplerin listelendiği kayıtlar arasında seçili olan kayıt için işlem yapacaktır.

Finanstalep tahtalep1.png

Sil: Listede seçili olan tahsilat talebini silecektir. Yetkiniz dahilinde bu buton aktif ya da pasif gözükebilir.

Kopyala: Listede seçili olan tahsilat talebi kaydının birebir kopyasını sizin için oluşturacaktır. Benzer tahsilat kayıtları, tekrarlayan tahsilat kayıtlarının giriş işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılabilir.

Print: Standart olarak listenin çıktısını almak için kullanılır.

Excel: Standart olarak listedeki bilgileri Excel formatında bir dosyaya kaydetmek için kullanılır.

Yenile: Standart olarak listeyi yenilemek yapılan son değişikleri ile tekrar yüklemek için kullanılır.

Yeni Tahsilat Talebi

Tahsilat Talep listesinde sol kısımda yer alan Ekle butonu yardımı ile boş bir form açılır.

Finanstalep tahplan.png

Açılan formda ilk olarak tahsilatın yapılacağı Şube seçilmesi gerekmektedir. Hemen altında yer alan Hesap Türü ve İşl. Tipi alanları ile tahsilatın Satıcı, firma, personel gibi hangi cari türden, Çek, Senet, Havale gibi hangi şekilde yapılacağını belirtilir. Not kısmı ise genel olarak girilen bu talep de ne için tahsilatlar yapılacak ise ilgili açıklamaların yazılabileceği bir alandır.

Not kısmının hemen alt satırında yer alan standart işlem butonları ile talep giriş işlemlerine başlaya bilirsiniz.

Finanstalep finline1.png

Ekle: Yeni bir tahsilat talebi kaydı yapmak için kullanılır.

Finanstalep tahsilatsatir.png

Açılan Tahsilat Talep Satır formunda Hesap türü ve İşlem tipi alanları bir önceki ana fişten hazır halde gelecektir. Bu aşamadan sonra sırası ile doldurulması gereken alanlar hakkındaki bilgiler aşağıdaki gibidir;

Cari Hesap: Tahsilatın yapılacağı Hesap

B. Hesabı: Eğer tahsilat bir banka hesabından yapılacak ise Havale ödemesi gibi Seçilen Hesabın bağlı banka hesapları listelenecektir.

Sıra No: Opsiyonel olarak dilenirse tahsilat için bir sıra numarası belirlene bilir. Aynı satıcının tahsilatlarının hangi sıra ile yapılması gerektiği gibi.

Bütçe: Yapılan tahsilatın hangi bütçeyi yada proje tanımını etkileyeceğini bu alanda seçebilirsiniz.

Bütçe Kalemi: Yapılan tahsilatın seçilen bütçede hangi bütçe kalemi yada proje kodunu etkileyeceğini bu alanda seçebilirsiniz.

Ödeme Tarihi: Tahsilatın yapılması planlanan tarih (Vade Tarihi)

Net, KDV, Toplam, Dvz: Bu satırdaki bilgiler yapılacak olan tahsilat tutarı ve biriminin yazıldığı alanlardır. Kdv alanının hemen yanında yer alan Inv. Butonu yardımı ile satıcının faturaları üzerinden detaylı olarak ödemelerde yapabilirsiniz. Fatura üzerinden ödeme yapmak için Ödeme ve Tahsilat Talep Fatura seçimi menüsü altından bilgi alabilirsiniz.

Satır notu: Tahsilatın ne için yapıldığı bilgisi detaylı bir şekilde yazılabilir. Rapor ve analizlerde bu alan gözükecektir.

Belge No: Tahsilat talep satırı için opsiyonel olarak kullanılabilecek bir alandır. İstenirse tahsilat talebi ile ilgili bir belge varsa numarası işlenebilir

Ve fişin alt kısmında yer alan yardımcı sekmeler ile Tahsilat talebini etkileyen ve anlık bilgi sahibi olunması gereken durumlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Finanstalep yardimcitablar.png

Özet: Seçilen hesap ile ilgili bazı özet bilgiler ve bakiye bilgileri gösterilir.

Satın Alma: Seçilen hesap ile ilgili daha önceden yapılmış bir satın alma varsa bunun bilgileri listelenir.

Faturalar: Uygun olan hesaplar için kesilen satış faturaları bu alanda listelenir. Çalışan acentelere kesilen konaklama faturaları gibi.

M. Fiş Satırı: Muhasebe işlem fiş ve detay bilgileri listelenir. özet tabında gösterilen bakiyenin detaylarını verir.

Anlaşmalar: Satıcı Sözleşmelerinin listelendiği alandır.

Dosyalar: Yapılan tahsilat talebine bu sekme yardımı ile dosya ekleyebilir. daha sonra gerekli olduğunda tüm süreçlerden yine bu sekme yardımı ile eklenen dosyaya erişebilirsiniz. Dosya ekleme işlemlerine Dosya Ekleme-Yükleme işlemleri başlığı altında bu dokümandan ulaşabilirsiniz.

Fatura Satırları: Uygun olan hesaplar için kesilen satış faturalarının detayları bu alanda listelenir.

Log: Talep satırı ile ilgili yapılan tüm değişikliklere bu sekme yardımı ile ulaşabilirsiniz. Onay yada Red, açıklama tutar değişiklikleri vs.

Tahsilat talep satırı formunda standart işlem butonları arasında yer alan son iki seçenek Cari ekle ve Bakiye kapat ile ilgili kullanımda aşağıda açıklandığı şekildedir.

Finanstalep finline1.png

Cari Ekle: Tıkladığımızda açılan ekranda birden fazla cari hesabı seçerek bir kerede talep satırlarını oluşturabiliriz. Tahsilat talep fişinde oluşan satırların detaylarını düzenlemek için değiştir butonu yardımı ile satır detaylarına girilerek Açıklama, tutar gibi değişiklikler yapılabilir.

Bakiye Kapat: Tahsilat talep fişine eklenen satırlarda yer alan ödeme yapacak cari hesabın bakiyesi kapatılacak ise, cari hesabın satır kaydı seçilerek bu buton kullanıldığında tahsilat satırının tutar kısmına hesabın o anki bakiyesi otomatik olarak yazılacaktır.

Tahsilat Plan

Yapılacak olan tahsilatların onay sürecine girmeden kayıt edilmesi için kullanılan menüdür. Dokümanda [#h.7ovwe96s8vcb Yeni Tahsilat Talebi] başlığı altında yapılan işlemler sırası ile takip edilerek tahsilat kaydı yapılabilir.

Bu sayfayı yararlı buldunuz mu ?