Satın Alma Raporlar
İçindekiler
Satın Alma Raporlar
Depo Talep Karşılanma Raporu
- Depo Talep Karşılanma Raporu: Depo talep karşılanmalarının rapor alınmasını sağlar. Koda göre gruplama yapılabilir. Sadece talebi karşılanmayanların rapor alınması için seçenek mevcuttur.
Sipariş Kontrol Raporu
- Sipariş Kontrol Raporu: Belirtilen kriterlere göre satıcı siparişlerinin rapor alınmasını sağlar. Raporda sipariş edilen miktar, gelen miktar ve kalan miktar kısımları ile ne kadar malzeme sipariş verdiği ne kadarının geldiği ve ne kadarının beklendiği raporlanması kontrol edilmesi sağlanır. Gelmeyenler seçeneği ile sadece gelmeyen siparişlerinde rapor alınması mümkündür.
Satıcı Sözleşme Raporu
- Satıcı Sözleşme Raporu: Satıcı sözleşmelerinin rapor olarak alınmasını sağlar. Satırları da Göster seçeneği ile sözleşme kalemlerinin de rapora yansıtma imkanı vardır.
SA Fişleri Raporu
- SA Fişleri Raporu: Satın Alma fişlerinin rapor alınmasını sağlar. Fiş detaylarını göster seçeneği ile fişlerin satırlarının da gösterilmesi sağlanır. Fiş türüne göre de (Teklifler, Fiyat Talepleri vb) filtreleme yapılabilir.
SA Hareketler Raporu
- SA Hareketler Raporu: Satın Alma fişlerinin hareketlerini rapor alınmasını sağlar. Koda göre grupla seçeneği ile stok koduna göre gruplayarak rapor alınması sağlanır.
SA Onay Raporu
- SA Onay Raporu: Satın Alma onaylarının rapor alınmasını sağlar. Ekrandaki filtreler ile onay sürecine göre Bekleyenler, Onaylananlar ve Reddedilen Fişlerinde raporlanması sağlanır. Tümü seçeneği ile tüm fişlerin raporlanması sağlanır. Fiş tipi filtresine göre sadece teklifler yada sadece Satıcı Sipariş fişlerinin gösterilmesi şeklinde rapor alınabilir. Fiş detaylarını göster diyerek fiş satırlarının da raporda gösterilmesi sağlanır.
Kritik Seviye Raporu
- Kritik Seviye Raporu: Depo Stok Seviyeleri ekranında belirlenen asgari ve azami değerlere göre Minimum Altı ve Optimum Üstü seçenekleri ile malzeme listesinin rapor alınmasını sağlar. Depo seçimi ile depo bazlı raporlama yapılabilir.
Minimum Altı Bu seçenek ile işletmede minimum seviye altına düşen malzemeler listelenerek ve siparişi verilerek üretim ürecinde herhangi bir aksamanın önüne geçilmesi sağlanmış olur. Raporda malzemenin minimum seviye ulaşması için ne kadar malzemeye ihtiyaç duyulduğu ve son alış fiyatına göre tahmini maliyetin de ne olacağının gösterilmesi sağlanır.
Optimum Üstü Bu seçenek ile işletmede optimum seviyeye ulaşan malzemeler listelenip sipariş verilmesi engellenerek, işletmeye maliyet oluşturulması engellenmiş olur.
Bu sayfayı yararlı buldunuz mu ?