Satın Alma Onay Listesi

AmonRa Wiki sitesinden
YYILMAZ (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 10:52, 20 Mart 2019 tarihli sürüm
Şuraya atla: kullan, ara

Satın Alma Onay Listesi

Kullanım Amacı

Satın alma işlemlerindeki onay süreçlerinin takibi ve onay/red verme işlemleri için kullanılır. Kullanıcı hem kendi onayını bekleyen işlemleri görebileceği gibi hemde tüm onay bekleyen işlemleri görebilir. Satın alma Onay listesinden satın alma sipariş onayının son durumu ve en son kimin ve hangi departmanın onayından geçtiği bilgisine de ulaşabilir.

Kullanımı

75_Satinalma_SA.Onay.Listesi


75_Satinalma_SA.Onay.Listesi.1 Talep Tipi : Talep tipine göre filtreleme yapmak için kullanılır. Örneğin Fiyat Seçimi Satın alma Talep gibi taleplerin de onay sürecinin takibi için kullanılır.
Depo :Sadece belirli bir depodaki fişlerin listelenmesini sağlar.
Stok Grubu : Sadece belirli bir stok grubu ile ilgili fişlerin listelenmesini sağlar.
Stok Adı : Sadece belirli bir stok ile ilgili fişlerin listelenmesini sağlar.
Alt Seviyeler Dahil : Kullanıcının yetki seviyesi ve altındaki onay bekleyen fişlerin listelenmesini sağlar. Üst seviye bir kullanıcı talebin aciliyetine göre alt seviyedeki onay süreçlerinin tamamlanmasını beklemeden kendi seviyesinde onay vermek için kullanabilir. Alt Seviyeler Dahil seçeneği seçildiğinde Tüm Bekleyen Onaylar seçeneği pasif olur.
Tüm Bekleyen Onaylar kutucuğu seçildiğinde onay süreci başlamış tüm malzemeler listelenir. Kullanıcının onay seviyesinden farklı seviyede onay bekleyen kalemler de olduğundan bu seçenek seçildiğinde herhangi bir işlem yapılamaz, sadece bilgi amaçlı kullanılır. Tüm Bekleyen Onaylar seçeneği seçildiğinde Alt Seviyeler Dahil seçeneği pasif olur.
Paket Birimiyle : Hammadde kartlarındaki ana birim yerine paket birimi seçilmiş olur ve fişlerdeki taleplerin paket birimi bazında gösterilmesi sağlanır.
Gerekli filtreleme işlemleri yapıldıktan sonra SA_Hazirla_Butonu.PNG düğmesine basılarak fişlerin listelenmesini sağlanır. Herhangi bir depo talep fişi gibi bir kriter seçilmezse tüm satın alma fişlerini çağıracağı için listenin açılması biraz vakit alabilir.

Ekranda bazı kolonlar da diğerlerinde farklı renkte gösterilmiştir (Miktar, Satır Notu gibi), bu alanlarda gerekirse değişiklik yapılabilir. Fişlerin listelenmesi sonrası işlem yapılacak satırlar onaylanıyorsa Onay, iptal edilecekse de Red kutucukları işaretlenir.

Tüm seçimler yapıldıktan sonra Kaydet denildiğinde onay ve red işlemleri gerçekleşmiş olur.

Onay kayıtları düğmesine basılarak seçili satırın daha önce kimler tarafından onaylandığı görülebilir.

Alışlar düğmesi ise seçili malzemenin daha önceki alışlarıyla ilgili detaylı bir listeyi açar.

Satın Alma Onay Ekranı Video

Bu sayfayı yararlı buldunuz mu ?