IBE

AmonRa Wiki sitesinden
YYILMAZ (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 12:48, 30 Eylül 2019 tarihli sürüm
(fark) ← Önceki hâli | En güncel hâli (fark) | Sonraki hâli → (fark)
Şuraya atla: kullan, ara

IBE Tanımlar

AmonRa Programı Kullanılan İşletmelerde IBE Tanımları

Oda Tanımlama

Programda Oda Tipleri Tanımı ekranından oda tanımları yapılabilir. Oda tipleri tanımı ekranında Online Rez Bilgileri alanından Online rezervasyon ile ilgili tanımlar yapılabilir.

IBE OdaTanimiOnlineRezAyarlari.PNG

Online Rez Bilgileri: Otel Web sitesinin, online rezervasyon sistemi ile entegre çalışmasında gereken tanımlamaları bu bölümde yapılır. IBE ile ilgili örnek için Örnek IBE demolarını inceleyebilirsiniz.

Online Rez. Açık: Tanımlanan oda tipinin web sitesinden satışlara açık olduğu bu alanda belirtilir.
Online Rez. Limiti: Online Rez. Limiti şu şekilde çalışmaktadır. IBE'ye gönderilecek (Satılabilir) Oda Sayısı = Tanımlanan Oda Tipindeki Toplam Oda Sayısı - Online Rez. Limitindeki oda sayısı. Örneğin DBL oda tipinde 15 odamız var ve biz 5 tanesini IBE de satılmasını istiyorsak Online Rez Limitini 10 olarak yazmalıyız.
Kısa Tanımı: Oda tipinin web sitesindeki oda listesinde görünen kısa tanımı bu alanda belirtilir.
Uzun Tanımı: Oda tipinin web sitesinden oda tipi seçiminden sonra görünen uzun tanımı bu alanda belirtilir.
Resim: Oda tipinin web sitesinden oda tipi seçiminden sonra görünen resmi bu alanda belirtilir.


Fiyat Tanımlama

Internet sayfasında ki oda satışında uygulanacak oda fiyatları fiyat anlaşmaları ekranından tanımlanır. Fiyat anlaşmaları ile ilgili tanımlamayı program üzerinde Fiyat Anlaşması ekranından yapabilirsiniz. Fiyat anlaşması tanımlamasında özellikle Öncelikli Fiyat seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir.

Farklı Program Kullanan İşletmelerde IBE Tanımları

Oda Tanımlama

IBE >Tanımlar> Oda Tipleri tanımlarından işletmede mevcut oda tipleri ve oda tiplerine göre oda sayılarının tanımlanması gerekmektedir.

IBE image10.jpg

Açılan kayıt ekranından Ekle butonu ile mevcut oda tipi tanımlarını ve işletmede bulunan oda tipine ait oda sayılarını kayıt edebilirsiniz.

2.jpg

Kod, Açıklama ve toplam oda sayısı girerek kayıt edilir.

3.jpg

Fiyat Tanımlama

IBE>Anlaşmalar seçeneğinden Ekle diyerek fiyat tanımlarını girebilirsiniz.

IBE image13.jpg

Açılan anlaşma fiyat kayıt menüsünde öncelikle firma seçimi yapılır, firma tanımı PMS programınızda internet sayfanızdan gelen rezervasyonların hangi firma kartından geleceğinin seçimidir, entegrasyonda programda kayıtlı olan firma kartını kullanabilirsiniz, firma tanımı kurulum aşamasında yapılır.

Firma seçiminden sonra fiyat sezon adı fiyatın başlangıç ve bitiş tarihi geçerlilik süresi girilir.

Girilen fiyatın Hafta İçi Durum seçeneği ile sürekli fiyat veya haftanın belirli günlerinde bu fiyatı kullanılacağını tanımlaya bilirsiniz.

4.jpg

Özel fiyat seçeneği ile aynı dönemlere denk gelen fiyat tanımlarınız da öncelikli olarak bu anlaşmanın kullanılmasını sağlaya bilirsiniz.

Fiyat anlaşma kayıt tanımı yaptıktan sonra fiyatları tanıtmak için IBE>Oda Fiyatları menüsünden ekle diyerek ilgili fiyat anlaşmasına oda tiplerine göre fiyatları kayıt edebilirsiniz.

IBE image7.jpg

Açılan fiyat tanımlama menüsünde Firma kısımı kayıt ettiğimiz fiyat ve anlaşma sezon tanımı seçilerek, her oda tipi için ayrı ayrı oda fiyatları sisteme tanımlanır.

5.jpg

Doluluk Bilgisi Forecast Girme

IBE > Tanımlar > Forecast menüsünden satılabilir oda kontenjan bilgisi girilir.

1.jpg

Açılan menüde yıl ve oda tipi seçerek, ayların günlerine göre seçilen oda tipine göre internet sitesinden satılabilir oda sayıları girilir, her oda tipi için ayrı girilmesi gerekmektedir girildikten sonra Kaydet butonu ile işlemlerimiz kayıt edilir.

IBE image19.jpg

Ayrıca Forecast doldurma seçeneği ile de iki tarih arası oda tipine göre sitenizden satılabilir boş oda sayıları topluca girebilirsiniz.

IBE image1.jpg

İndirim Tanımlama

IBE > İndirimler menüsünden indirimleri tanımlayabilirsiniz.

IBE image16.jpg

IBE image12.jpg

Açılan pencerede ilgili alanları doldurduktan sonra,

t_accommodation-> İndirim yüzdesi veya tutarı kısmında belirtilen indirim miktarını toplam ücret üzerine uygular.
everyday -> İndirim yüzdesi veya tutarı kısmında belirtilen indirim miktarını günlük ücret üzerine uygular.

IBE image8.jpg

Tutar olarak indirim gerçekleştirmeniz durumunda bu seçeneğe dikkat etmeniz gerekiyor, örneğin;

C-In: 01.05.2017 - C-Out: 11.05.2017 tarihinde 10 gün konaklayacak bir misafirinizin olduğunu düşünelim günlük 100 TL den 100x10=1000 TL'lik bir konaklama bedeli ödeyecektir. Misafirinize 10 TL indirim yapmak isterseniz indirimi bütün konaklama bedelinden mi yoksa 1 günlük konaklama bedeli üzerinden mi gerçekleşeceğini belirtmemiz gerekiyor. Bütün konaklama bedelinden indirim yapılması durumunda 1000-10=990 TL olacakken, 1 günlük konaklama bedelinden indirim yapmanız durumunda, 100-10=90, 90x10=900TL yapacaktır. Sizin için uygun olan seçeneği seçip kayıt işlemini, kaydet butonu ile sağlayabilirsiniz. Burada yapmış olduğunuz tanım rezervasyon sayfasında görünecektir.

İndirim Kuponu Tanımlama

İndirim kuponları misafire verilecek olan kupon kodlarıdır, sayfanızdan rezervasyon aşamasında misafire verdiğiniz indirim kuponuna göre misafir bu kodu girdiğinde belirlediğiniz indirimden faydalanmış olur.

İndirim kuponları tanımlamadan önce indirim şablonu tanımlanması gerekmektedir.

IBE image17.jpg

Açılan indirim şablonu kayıtında Kod kısmında indirim şablonuna vereceğiniz isim ve kod, açıklama kısmına da indirim şablon açıklamasını yazabilirsiniz.

IBE image4.jpg

Başlangıç ve bitiş tarihi indirim şablonunuzun geçerlilik süresini belirtir.

Tutar kısmına yazacağınız değer indirimin tutar olarak olacağını Derece kısmına yazılan değer indirimin yüzde% olarak olacağını belirtir, kayıt ettikten sonra aktif kutucuğu seçildikten sonra kaydet butonuna basılarak kayıt edilir.

Şablonumuzu kayıt ettikten sonra indirim kuponlarımızı oluşturabiliriz.

IBE image18.jpg

Açılan indirim kupon kayıt ekranında,

IBE image14.jpg

Başlangıç ve bitiş tarihi kuponun geçerlilik süresidir bu süre indirim şablonunda tanıttığımız geçerlilik süreleri içinde bir değer olmalıdır.

Tutar kısmı indirim kupon adedini belirler kaç adet indirim kuponu kullanılacağı belirtilir İndirim şablon kısmına daha önceden tanımladığımız indirim şablonu kaydımız seçilir.

Kayıt Normal seçimi ile kayıt oluşturulduğunda tek bir kupon kodu oluşur ve bu kupon kodunu belirtiğimiz tutar sayısı kadar kullanılabilir olur örnekte oluşacak kodu 50 kişi kullanabilir demektedir.

Oto. Oluştur seçeneği ile kayıt oluşturulursa tutar kısmına yazılan değer kadar sayıda kupon kodu oluşturur ve her kod bir kereye mahsus kullanılır.

IBE image3.jpg

Oluşturduğumuz örnek kupon kodu 50 misafire verilebilir ve internet sitenizden rezervasyon girişinde kupon kullan denilerek bu indirimi kullanabilir.

IBE image2.jpg

Bu sayfayı yararlı buldunuz mu ?