"Bakiyeler" sayfasının sürümleri arasındaki fark

AmonRa Wiki sitesinden
Şuraya atla: kullan, ara
k
k
 
(3 kullanıcıdan 14 ara revizyon gösterilmiyor)
1. satır: 1. satır:
[[Image:70_maliyet_bakiyeler.jpg|70_Maliyet_Bakiyeler]]
+
== Kullanım Amacı ==
 +
Depo stok seviyelerini, bir önceki dönemden devir, depoya giren, depodan çıkan, depoda kalan,ortalama alış, son alış ve ortalama maliyeti görülebilir. Liste ekranında depo kodu, stok adı veya stok kodu vb. alanlara değer girerek listeleme yapılabilir.
 +
==Kullanımı==
 +
[[Image:70_maliyet_bakiyeler.PNG|70_Maliyet_Bakiyeler|left]] <br>
 +
Standart sekmesi altındaki Bakiyeler seçeneği seçilerek stok kartının bakiye durumu görüntülenebilir. Stok kodunu yazarak hangi depoda, ne kadar stok olduğu (devir, giren, çıkan, kalan), ortalama alış ve ortalama maliyeti görülebilir. Stok kodu dışında Üst Grup, Ana Grup ve Alt Grup olarakta sorgulama yapılabilir.<br><br>
 +
''Örneğin : Sadece ürün adı yazarak Tavuk Pirzolanın bakiyesini görebileceğimiz gibi stok grubuna PİLİÇ ETLERİ yazarak toplamdaki piliç eti bakiyesini de görebiliriz.''
 +
===Liste Ekranı===
 +
[[Image:Maliyet_bakiyeler_liste.PNG|Maliyet_Bakiyeler_Liste|left|950px]]
 +
<br clear=all>
 +
'''İşletme :''' Grup işletmelerinde grubun farklı işletmelerinde ki bakiyelerin görüntülenmesi için kullanılır. Örneğin grubun hem İstanbul hem Antalya'da oteli varsa ikisinin bakiyelerini ayrı ayrı takip edebilir.<br>
 +
'''Tarih :''' Bakiyelerin seçim yapılan tarihteki durumunun görüntülenmesi için kullanılır.<br>
 +
=== Hareket Ekstresi ===
 +
[[File:BakiyeListesi_Hareket Ekstresi.PNG|left|950px]] <br><br><br><br><br><br><br>
 +
Bakiye liste ekranında stok kartı seçildikten sonra [[File:Hareket Ekstresi.PNG|80px]] butonuna basılarak seçili stok kaleminin devirden itibaren oluşan hareketlerini gösterir.<br><br>
 +
'''Arşiv kayıtlarını da göster :''' Hareket ekstresinde arşivlenmiş kayıtlarında görüntülenmesi sağlanır.
 +
<br clear=all>
  
Depoda kalan mal miktarını ve hangi malların kaldığını ya da hangi malin hangi depoda ne kadar olduğunu, devir, giren, çıkan, kalan, ortalama alış ve ortalama maliyeti görülebilir ve yazıcıdan çıktısı alınabilir.
+
=== Fiyat Detay ===
 +
[[File:BakiyeListesi_Fiyat_Detayi.PNG|left]] <br><br><br><br><br><br><br>
 +
Bakiye liste ekranında stok kartı seçildikten sonra [[File:Hareket Ekstresi.PNG|80px]] butonuna basılarak seçili stok kaleminin ortalama maliyetini oluşturan hareketleri gösterir.<br>
 +
<br clear=all>
  
Programın diğer yerlerinde olduğu gibi filtre alanlarına aradığımız bilgi yazılmak suretiyle istenen bilgiye ulaşılır.
+
=== Tüketim ===
 +
Bakiye liste ekranında seçili olan stok kartları için tüketim fişi oluşturur.<big>''{{key press|Ctrl}}''</big> butonuna basarak çoklu seçim yapılabilir. Liste ekranında sağ tıklama ile açılan menüden '''Tümünü Seç''' diyerek liste satırlarının tamamının seçimi de yapılabilir. Çoklu seçim yapıldıktan sonra [[File:Tuketim_Buton.PNG]] butonu yanındaki ok butonuna basılarak Seçili '''Satırlar için Tüketim Fişi Oluştur''' diyerek toplu tüketim fişi oluşturulabilir. Bakiye listesindeki Kalan sütunundaki değerler açılan tüketim fişindeki miktar kısmına otomatik olarak yazılır.
  
Sadece depo alanına depo kodu yazılırsa; o, depodaki mal kalemlerini, mal kalemlerinin miktarını (devir, giren, çıkan, kalan olarak), ortalama alış fiyatını ve ortalama maliyeti görülebilir.
+
=== Bakiyeler Video ===
 +
{{#ev:youtube|3ffKne1qXy4|1200}}
  
Eğer sadece stok kodu alanına stok kodu yazılırsa; o, stokun hangi depoda, ne kadar olduğu (devir, giren, çıkan, kalan), ortalama alış ve ortalama maliyeti görülebilir.
 
 
Hem stok kodu hem de depo yazılırsa; istenen depodaki o stokun ne kadar olduğu (devir, giren, çıkan, kalan), ortalama alış ve ortalama maliyeti görülebilir.
 
 
[[Image:70_maliyet_bakiyeler_liste.jpg|70_Maliyet_Bakiyeler_Liste]]
 
 
:'''Fiyat Detay''': Seçili stok kaleminin oluşan ortalama maliyetlerinde oluşan değişikliklerin devirden itibaren hareketlere göre sıralanmasını sağlar…
 
:'''Hareket Extresi''': Seçili stok kaleminin oluşan hareketlerinin ve değişikliklerin devirden itibaren hareketlere göre sıralanmasını gösterir.
 
 
[[Category:Stok Maliyet]]
 
[[Category:Stok Maliyet]]

15:19, 7 Mayıs 2019 itibarı ile sayfanın şu anki hâli

Kullanım Amacı

Depo stok seviyelerini, bir önceki dönemden devir, depoya giren, depodan çıkan, depoda kalan,ortalama alış, son alış ve ortalama maliyeti görülebilir. Liste ekranında depo kodu, stok adı veya stok kodu vb. alanlara değer girerek listeleme yapılabilir.

Kullanımı

70_Maliyet_Bakiyeler

Standart sekmesi altındaki Bakiyeler seçeneği seçilerek stok kartının bakiye durumu görüntülenebilir. Stok kodunu yazarak hangi depoda, ne kadar stok olduğu (devir, giren, çıkan, kalan), ortalama alış ve ortalama maliyeti görülebilir. Stok kodu dışında Üst Grup, Ana Grup ve Alt Grup olarakta sorgulama yapılabilir.

Örneğin : Sadece ürün adı yazarak Tavuk Pirzolanın bakiyesini görebileceğimiz gibi stok grubuna PİLİÇ ETLERİ yazarak toplamdaki piliç eti bakiyesini de görebiliriz.

Liste Ekranı

Maliyet_Bakiyeler_Liste


İşletme : Grup işletmelerinde grubun farklı işletmelerinde ki bakiyelerin görüntülenmesi için kullanılır. Örneğin grubun hem İstanbul hem Antalya'da oteli varsa ikisinin bakiyelerini ayrı ayrı takip edebilir.
Tarih : Bakiyelerin seçim yapılan tarihteki durumunun görüntülenmesi için kullanılır.

Hareket Ekstresi

BakiyeListesi Hareket Ekstresi.PNG







Bakiye liste ekranında stok kartı seçildikten sonra Hareket Ekstresi.PNG butonuna basılarak seçili stok kaleminin devirden itibaren oluşan hareketlerini gösterir.

Arşiv kayıtlarını da göster : Hareket ekstresinde arşivlenmiş kayıtlarında görüntülenmesi sağlanır.

Fiyat Detay

BakiyeListesi Fiyat Detayi.PNG







Bakiye liste ekranında stok kartı seçildikten sonra Hareket Ekstresi.PNG butonuna basılarak seçili stok kaleminin ortalama maliyetini oluşturan hareketleri gösterir.

Tüketim

Bakiye liste ekranında seçili olan stok kartları için tüketim fişi oluşturur.Ctrl butonuna basarak çoklu seçim yapılabilir. Liste ekranında sağ tıklama ile açılan menüden Tümünü Seç diyerek liste satırlarının tamamının seçimi de yapılabilir. Çoklu seçim yapıldıktan sonra Tuketim Buton.PNG butonu yanındaki ok butonuna basılarak Seçili Satırlar için Tüketim Fişi Oluştur diyerek toplu tüketim fişi oluşturulabilir. Bakiye listesindeki Kalan sütunundaki değerler açılan tüketim fişindeki miktar kısmına otomatik olarak yazılır.

Bakiyeler Video