E-fatura Ayarları

AmonRa Wiki sitesinden
Şuraya atla: kullan, ara

Tanımlama Amacı

E-fatura entegrasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli ayarlamaların yapılması için kullanılır.

Bu bölümdeki ayarlar dikkatlice işaretlenmelidir. Yapılacak bir hata entegrasyon sürecini etkileyebilir yada hatalı bir fatura gönderilmesine neden olabilir.

Tanımlama

Genel

E-Fatura Entegrasyon Ayarlari.PNG

Aktif : Efatura entegrasyonunun aktifleştirilmesi için bu seçilmelidir.


E-Fatura

E-fatura API : Entegratör firma seçimi yapılmalıdır. Listede entegrasyonu standart olarak gerçekleştirilen firmalar bulunmaktadır.
E-fatura User : Entegratör firmadan temin edecekleri kullanıcı kodu bu alana işlenmelidir. Oluşturulan kullanıcıda webservis yetkisi olmalıdır.
E-fatura Pass : Entegratör firmadan temin edecekleri kullanıcının şifresi bu alana işlenmelidir.
E-Fatura Pfx : Prefix bilgisi bu alana işlenmelidir. (Prefix faturanın başındaki 3 haneli harf kodudur. Detaylı bilgi entegratör tarafından alınabilir.)
E-Fatura OS Pfx : Onine seriyi ayrı kullanan işletmelerde bu alana, Online seri prefix’i işlenecektir. (Prefix faturanın başındaki 3 haneli harf kodudur. Detaylı bilgi entegratör tarafından alınabilir.)

E-Arşiv

E-Arşiv Kullan : İşletme E-arşiv kullanacaksa bu seçenek işaretlenmelidir.
E-Arşiv API : Entegratör firma seçimi yapılmalıdır. Listede entegrasyonu standart olarak gerçekleştirilen firmalar bulunmaktadır.
E-Arşiv User : Entegratör firmadan temin edecekleri kullanıcı kodu bu alana işlenmelidir. Oluşturulan kullanıcıda webservis yetkisi olmalıdır.
E-Arşiv Pass : Entegratör firmadan temin edecekleri kullanıcının şifresi bu alana işlenmelidir.
E-Arşiv Prefix : Prefix bilgisi bu alana işlenmelidir. (Prefix faturanın başındaki 3 haneli harf kodudur. Detaylı bilgi entegratör tarafından alınabilir.)
E-Arşiv OS Prefix : Onine seriyi ayrı kullanan işletmelerde bu alana, Online seri prefix’i işlenecektir. (Prefix faturanın başındaki 3 haneli harf kodudur. Detaylı bilgi entegratör tarafından alınabilir.)


Host : Efatura servisinin çalıştığı bilgisayar Host bilgisi buraya işlenmelidir. (IP adresi yada bilgisayar ismi)
Port : Standart olarak 8888 portunu kullanmaktayız. Bu nedenle bu alana bu değer işlenmelidir.
Time Out (Sn) : Efatura earşiv gönderimi esnasında bazen karşı servisten yanıt geç dönmektedir. Eğer TimeOut değeri belirtilmez ise 5 dakika boyunca program yanıt vermiyor olarak bekleyecek ve sonrasında işlemi sonlandıracaktır. Eğer TimeOut alanına bir değer girilir ise, servis bu süre içerisinde gönderimi deneyecek ve eğer başarılı olmadıysa işlemi iptal edip, Süre Aşımı uyarısı verecektir.
Company : Bu bilgiler gerek duyulduğunda destek ekibi tarafından doldurulacaktır.
Map Code : Efinans Entegrasyonu için kullanılan bir değerdir. Entegratör firmadan alınan değer buraya işlenecektir.
Gönderdici Etiketi : Bu alana Gönderici birim etiketi bilgisi işlenecektir. Etiket bir kullanıcının elektronik olarak adresini vergi numarası ile beraber belirtir.
Efatura Türü : Ticari yada Temel seçeneklerinden hangisi kullanılacak ise buradan seçilmelidir. "Tüm firmalar için düzenle" butonuna tıkandığında tüm firmalar için mükellef sorgulaması gerçekleştirip, Efatura mükellefi olanları, seçtiğimiz türe dönüştürecektir. Cari kart sayısına göre bu işlem uzun sürebilir.


E-Fatura No entegratör tarafından verilsin : Şuan için bu yalnızca UyumSoft entegrasyonunda etkin. E-Fatura için, UyumSoft tarafında bize bildirilen prefixler için seri oluşturulması ve bu ayarın işaretlenmesi halinde, fatura numarası UyumSoft tarafından verilecektir.
E-Arşiv Fatura No entegratör tarafından verilsin : Şuan için bu yalnızca UyumSoft entegrasyonunda etkin. E-Arşiv için, UyumSoft tarafında bize bildirilen prefixler için seri oluşturulması ve bu ayarın işaretlenmesi halinde, fatura numarası UyumSoft tarafından verilecektir.
E-Fatura Otomatik Kontrol : Bu ayar işaretli olduğunda bir cari kart açarken yada fatura ekranında VKN alanını doldurup bir sonraki alana ilerlediğinizde sistem otomatik olarak mükellef sorgulama yapmaktadır.
Validate Before Send : Göndermeden önce faturayı kontrol eder, eğer bir eksik yoksa gönderir. Normal şartlarda işaretlenmesine gerek yoktur.
RaWeb Tarih Formatı Kullan : Bazı entegratörlerin tarih formatı farklı. Bu durumda bu ayar kullanıma alınabilmektedir.
Şablon Kullan : Bazı entegrasyonlarda tasarım dosyasının bizim tarafımızdan gönderilmesi istenmektedir. Şablon kullan seçeneği bu sebep ile kullanılmaktadır. Bu işlemin gerçekleştirilmesi gerekir ise destek ekibi ile iletişime geçilmelidir.
Satır Notu Gönderilmesin : Satır notları ile ilgili entegratöre fatura gönderiminde hatalar ile karşılaşılabilmektedir. Bu nedenle satır notlarının gönderilmemesi için bu seçenek işaretlenmelidir.
Fatura Gönderiminde Mükellef Kontrolü : Bu ayar işaretli ise E-Fatura yada E-Arşiv gönder butonuna basıldığında, sistem faturayı göndermeden önce tekrardan mükelleflik kontrolü yapmaktadır.
E-Arşiv’de Statu sorgulanabilsin: Her entegratör ile çalışmamaktadır. Bazen fatura portalda hataya düşebilmektedir. Bu statünün alınması için eklenmiştir ama bu kontrollerin Portal üzerinden yapılması daha sağlıklı olacaktır.
E-Arşiv Online Seri ayrı kullanılsın : Online satışlar için serinin ayrı kullanılması talebi var ise bu seçenek işaretlenmeli ve “E-Arşiv OS Prefix” alanına prefix değeri işlenmelidir. Ek olarak bu ayar kullanılacak ise Diğer sekmesindeki “Online Satış Web Adresi” alanı doldurulmalıdır. Tüm bu ayarlar düzenlendikten sonra rezervasyon kartında Kaynak Bölümü “Online” seçilen rezervasyonlara kesilen faturalar Online seriyi alacaktır.
E-Fatura Online Seri ayrı kullanılsın : Online satışlar için serinin ayrı kullanılması talebi var ise bu seçenek işaretlenmeli ve “E-Fatura OS Pfx” alanına prefix değeri işlenmelidir. Ek olarak bu ayar kullanılacak ise Diğer sekmesindeki “Online Satış Web Adresi” alanı doldurulmalıdır. Tüm bu ayarlar düzenlendikten sonra rezervasyon kartında Kaynak Bölümü “Online” seçilen rezervasyonlara kesilen faturalar Online seriyi alacaktır.

Signature

E-Fatura Entegrasyon Ayarlari Signature.PNG














Bu bölümdeki ayarlar XML’de “Signature” tagına eklenir. Bazı entegrasyonlarda zorunludur. Bu nedenle doldurulması önerilir.
Bu sayfayı yararlı buldunuz mu ?